Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Dilin Kilo Verme Sürecinde Rolü: Yeni Araştırma Detayları

Kilo verme sürecinde dilin önemli bir rol oynayabileceğini biliyor muydunuz? Son araştırmalar, dilin ve tat reseptörlerinin incelenmesinin kilo kontrolünde etkili olabileceğini gösteriyor.

Çinli araştırmacılar tarafından dil ve tatlı tat reseptörlerinin üç boyutlu yapısının haritasının çıkarılmasıyla ilgili yapılan yeni çalışma, tatlı tadı algılayan reseptörlerin diğer tatlar gibi evrimleştiğini ortaya koyuyor. Bu durum, şekerli gıdalara olan ilgiyi ve tüketimi artırarak enerji ihtiyacını karşılama eğilimimizi açıklıyor.

Araştırmacılara göre, tatlı tat reseptörlerinin işleyişinin detaylı bir şekilde anlaşılması, şekere karşı isteğimizi düzenleyebilecek yeni stratejilerin geliştirilmesine olanak tanıyabilir.

Columbia Üniversitesi ve Howard Hughes Tıp Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olan Dr. Juen Zhang, yaptığı açıklamada, “Şekerin obezite üzerindeki etkisi göz ardı edilemez” dedi.

Günümüzde kullanılan yapay tatlandırıcıların şeker isteğini azaltmadığı belirtiliyor. Ancak, tat reseptörlerinin yapısı hakkındaki bilgi sayesinde daha etkili çözümler geliştirilebileceği ifade ediliyor.

Zhang ve diğer araştırmacılar, tatlı tat reseptörü üzerine yapılan çalışmalar için üç yıl boyunca yoğun çaba harcadılar. Kriyo-elektron mikroskopi adı verilen bir teknoloji kullanarak reseptörün 3 boyutlu yapısını incelediler.

Çalışmanın ortak yazarı Dr. Anthony Fitzpatrick, reseptörün bağlanma cebinin yapısının belirlenmesinin önemine vurgu yaparak, onun işleyişinin anlaşılmasının son derece kritik olduğunu belirtti.

Araştırmanın diğer bir yazarı olan Andrew Chang ise, “Bilimsel anlayışımızı ilerleterek insanlara yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Şeker tüketiminin obezite ve diğer sağlık sorunlarıyla ilişkilendirildiği bilinen bir gerçek. Bu nedenle, tat reseptörlerinin incelenmesi, obeziteyle mücadelede yeni yöntemlerin geliştirilmesine katkı sağlayabilir.

Bu tür araştırmaların obeziteyle mücadelede önemli bir etken olabileceği ve sağlıklı yaşam için yeni kapılar açabileceği belirtiliyor.

Related Posts

Akıllı telefonlar tarih oluyor: İşte yerini alacak yeni nesil cihazlar

Yıllar içinde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yerini bambaşka bir teknolojiye bırakmak üzere gibi görünüyor. Bugün, yarın olmasa da bu değişim tahmin ettiğimizden çok daha yakın olabilir…

Windows 11 başlat menüsü yenileniyor

Yeni menü daha büyük olduğu gibi daha kişiselleştirilebilir olacak ve iki yeni görünümle birlikte gelecek.

Yapay Zeka, satrançta 1970’lerden kalma Atari 2600’e yenildi

OpenAI’ın son model yapay zekâsı, sadece 8-bit’e sahip olan 28 yıllık cihazın mantığına kafa tutamadı.

Tam 432 robot, 7.500 tonluk binayı farklı bir bölgeye taşıyor

100 yıllık Huayanli kompleksi, 432 robot tarafından yeraltında kültürel ve ticari bölgelerin inşaatı tamamlandıktan sonra eski yerine geri taşınacak.

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …

Üniversite öğrencileri​​​​​​​ Rubik küpü saliseler içinde çözen robot geliştirdiler

Bu başarı, önceki rekoru yaklaşık üçte bir oranında geride bıraktı. Purdue Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, özel olarak tasarladıkları bir robotla Rubik Küpü’nü sadece 0.103 saniyede çözerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı. Bu süre, bir …