Gazze’de UNRWA depoları boş kaldı

İsrail’in Gazze Ablukası UNRWA’nın Depolarını Boşalttı

İsrail’in Gazze’de uyguladığı sıkı abluka ve dağıttığı yardımları kendi kontrolünde planladığı tartışmaları ve eleştirilere neden oldu. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depoları boşaldı.

İsrail, Gazze’de açlık politikalarını uyguladıktan sonra yardım dağıtımını da silah olarak kullandığı iddialarıyla karşı karşıya kaldı. İsrail-Amerika Birleşik Devletleri desteğiyle yürütülen bu dağıtımlar, insani ilkelere aykırı ve aşağılayıcı bulunarak büyük tepki çekti.

İsrail, uluslararası alanda Gazze’deki açlığa karşı gelen eleştirilere tepki olarak yeni yardım dağıtım mekanizması getirdi ve yıllardır gıdanın yanı sıra diğer hayati ihtiyaçlarda da Filistinlilere yardım eden UNRWA’yı bir kenara itti.

Gazze’nin kuzeyindeki boşalan UNRWA depolarının görüntüleri, Filistinlilerin zorluklarını ortaya koydu.

Filistinlilerin Yardım İhtiyaçları Karşılanmıyor

Gazze’deki Sivil Toplum Örgütleri Ağı Direktörü Emced eş-Şeva, BM’ye bağlı yardım kuruluşlarının Gazze’deki önemine vurgu yaparak, İsrail’in kuruluşlara saldırdığını ve insani yardım sistemini askeri bir mekanizmaya dönüştürdüğünü belirtti. BM kuruluşları Gazze’de uzun süredir faaliyet gösteriyor ancak İsrail bu yardımları engellemeye çalışıyor.

Şeva, “İsrail insanları açlıkla tehdit ederek güneye göç etmeye zorluyor, bu yardımların uluslararası standartlara uygun olmadığını belirtmekte fayda var. Bu durum insanların onurunu zedeliyor, tehlikeli yollardan yardım almaya çalıştırıyor” dedi.

İsrail’in Yeni Silahı: Yardım Dağıtımları

ABD destekli olan Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF), sözde yardım dağıtımına başladıklarını duyurdu. İsrail ordusu ise Gazze’de 4 tane yardım merkezi kurduğunu açıkladı. İsrail, Gazze Şeridi’ni kantonlara ayırarak çoğu alanı Filistinliler için yasak bölgeler ilan etti. İsrail’in açlığı bir silah olarak kullanması sonucunda çıkan kargaşada 3 Filistinli öldü ve onlarca yaralandı.

GHF kontrolündeki dağıtım noktasından yayınlanan görüntüler, Nazi Almanya’sının toplama kamplarındaki fotoğraflara benzetildi.

Related Posts

İran ve İsrail: Askeri olarak kim daha üstün?

İsrail, 13 Haziran’ın erken saatlerinde İran’da nükleer tesisler dahil onlarca noktaya saldırı düzenlediğini açıkladı. Misilleme sözü veren İran İsrail’e yüzlerce balistik füze fırlattı. Peki İsrail ve İran arasında gerçekleşen hava saldırıları ne anlatıyor, hangi taraf daha üstün?

İsrail nükleer tesisleri vurmuştu: BM’den İran’da radyasyon açıklaması

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Atomik Enerji Ajansı (IAEA), İsrail’in İran’da nükleer tesisler de dahil olmak üzere çeşitli hedeflere gerçekleştirdiği saldırının ardından son duruma ilişkin açıklama yaptı. İçerisinde kontrol edilebilir …

CHP heyeti İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Bir milim geri adım atmayacağız’

CHP heyeti, Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve ilçe belediye başkanlarını ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Biz CHP olarak başımız dik, burada bulunan arkadaşlarımızla onur duyuyoruz. Onların attığı imzaya, her adıma kefiliz. Halk da öyle düşünüyor. Bir milim geri adım atmayacağız, bir milim eğilmeyeceğiz. İktidarın istediği gibi bir muhalefet değil, halkın istediği gibi bir iktidar olacağız” dedi.

Son dakika… İran nükleer müzakereleri durdurdu

Son dakika haberi… İran, pazar günü ABD ile gerçekleşmesi beklenen nükleer müzakerelere katılmayacağını açıkladı.

Altepe’nin metal yorgunluğu Gaziosmanpaşa’da sona erdi

GOP Belediye Meclisi’ndeki seçimleri izleyen AKP’li Recep Altepe 8 yıl önce belediye başkanlığı görevinden alınmıştı.

Bu deprem diğerlerine benzemiyor! 1250 deprem ne anlatıyor? Kütahya’da neler oluyor?

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özburan, son 1.5 ayda Kütahya Simav’da bin 250 sarsıntı meydana geldiğini belirterek, sarsıntıları “deprem fırtınası” olarak tanımladı. Doç. Dr. Özburan ayrıca, “Simav’daki depremlerin jeotermal kökenli olabileceğini düşünüyoruz. Asıl cevabı çalışmalar sonlandırıldıktan sonra verebiliriz” dedi.