Konut kredisi faizi yüzde 1’in altına ne zaman düşecek?

Konut Kredi Faizlerinde Düşüş Neden Bekleniyor?

Son dönemde Merkez Bankası’nın politika faizinde yaptığı indirimler, kredi faizlerinde değişiklik beklentilerini artırdı. Ancak konut kredi faiz oranları, yaşanan indirimlere rağmen istenilen seviyeye düşmekte zorlanıyor. İşte konut kredi faizlerindeki durum ve gelecek beklentiler…

Faizler Neden Düşmüyor?

Konut kredi faizlerindeki sınırlı düşüşün altında yatan temel sebepler arasında enflasyon ve Merkez Bankası’nın para politikası yer alıyor. Merkez Bankası, önümüzdeki yıllarda enflasyonun yavaşlayarak gerileyeceğini öngörüyor ve bu durumun 2026 yılının ikinci yarısında konut kredi faizlerinde belirgin bir düşüş sağlayabileceğine işaret ediyor.

Mevcut Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Durumda?

Son dönemde Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği faiz indirimlerine rağmen, konut kredi faizlerinde beklenen düşüş henüz gerçekleşmedi. Bazı bankalar aylık faiz oranlarını düşürse de, yıllık bazda maliyetler halen yüksek seyrediyor. Uzmanlar, enflasyon ve faiz oranlarının istenilen seviyelere inmeden konut kredi faizlerinde belirgin bir düşüş öngörmüyor.

2026’dan Önce Faizler Düşer mi?

Ekonomi uzmanları, konut kredi faizlerindeki düşüşün ancak enflasyon ve politika faizindeki düşüşlerle mümkün olabileceğini belirtiyor. Kamu bankalarının kampanyalarıyla faizlerin kısmen düşebileceği ifade edilse de, genel anlamda faizlerde belirgin bir gerileme için ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Konut Fiyatları ve Kredi Talebi

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları artış göstermeye devam ediyor. Ancak ekonominin istikrar kazanmasıyla birlikte, konut kredi faizlerinde de düşüş bekleniyor. Uzmanlara göre, 2026 yılından itibaren ekonomide beklenen düzelme gerçekleşirse konut kredi faizlerinde ciddi bir düşüş yaşanabilir.

Related Posts

Akaryakıtta ÖTV, enflasyonu 0.14 puan etkiliyor

Akaryakıt ÖTV’sindeki değişikliğin enflasyona etkisi belli oldu. Akaryakıt ürünlerinde maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında 3 Temmuz itibarıyla yapılan yasal artışın ortalama pompa fiyatlarına etkisinin yaklaşık yüzde 4.2, temmuz tüketici enflasyonuna doğrudan etkisinin ise 0.14 puan olacağı hesaplandı.

Kıdem tazminatı, bedelli askerlik, yaşlılık aylığı tutarları güncellendi: Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Temmuz 2025 memur zammı sonrası kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık aylığı ve engelli maaşı gibi birçok ödeme kalemi güncellendi. Memur maaş katsayısının değişmesiyle birlikte yeni rakamlar belli oldu.

Yeni maaşlar bugün belli oluyor! Memur ve emekliye zam için 2 farklı tahmin

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren zam maratonu bugün sona eriyor. Saat 10.00’da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte maaşlara yapılacak zamlar belli olacak. Peki memur ve emekliye zam oranı ne olacak? En düşük emekli aylığı ne olur? İşte 2 uzman isimden 2 farklı tahmin…

İktidar doğalgaz fiyatlarında yüklü artış için temmuz ayını tercih etti: ‘Ücret’ ayarlı gaz zammı

İktidar doğalgaza yüklü zam yaptı. Zamanlama ise dikkat çekti. Zam için konutlarda doğalgaz kullanımının en az olduğu yaz ayları tercih edildi. Ayrıca zam temmuzda geldiği için de enflasyon üzerinden yılın ikinci yarısındaki memur maaşları, işçi ücretleri ve emekli aylıkları artışlarına bir etkisi olmayacak.

Ziraat Odası Başkanı’ndan kuraklık uyarısı: 5 yıl içinde su fakiri olacağız

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Osmaniye Ziraat Odası’nı ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi. Don, kuraklık, yangınlar ve su sıkıntısı hakkında konuşan Bayraktar, “Önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye su fakiri bir ülke haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.