Okyanusun ortasında hayatta kalma mücadelesi: Sakarya’dan Pasifik’e film gibi yolculuk

Sakaryalı Cengiz Arslanoğlu’nun Okyanus Macerası

Türkiye’nin ilk amatör dünya turunu gerçekleştiren ünlü seyyah Sadun Boro’nun yaptıklarından ilham alan Sakaryalı Cengiz Arslanoğlu, denizlikle alakası olmamasına rağmen teknesiyle büyük bir maceraya atıldı ve okyanusun ortasında ölüm kalım savaşı verdi.

Uğur Dündar’ın Sözcü TV’de yayınlanan Arena programında anlattığına göre, Sakarya Karasu’dan yaşayan Arslanoğlu, 8 metre 90 santimlik küçük teknesiyle yola çıkarak önce Atlas Okyanusu’na ulaştı.

Karayipler’e doğru ilerlerken büyük bir fırtınayla karşı karşıya kalan Arslanoğlu, teknesinin direğinin kırılmasıyla zorlu bir mücadeleye girişti. Bir sörf tahtasından yaptığı küçük yelkenle 30 gün boyunca sürüklenerek Barbados Adası’na ulaşmayı başardı.

Barbados’tan sonra Panama Kanalı’ndan geçen Arslanoğlu, Pasifik Okyanusu’na ulaştığında bir takımadada durarak teknede bakım ve onarımlar gerçekleştirdi ve fırtına sezonunun bitmesini bekledi.

18-19 Mayıs günlerinde Bora Bora Adası’ndan yelken açan Arslanoğlu, inanılmaz bir fırtınaya yakalandı ve yardım çağrısı yapmak zorunda kaldı. Tahiti Adası’ndan helikopterle kurtarıldı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Arena’ya bağlanan Arslanoğlu, “Bora Bora’dan çıktım; 3-4 gün sonra Cook Adaları’na yaklaşırken, yaklaşık 200 mil kalmıştı. Hava çok bozuldu; özellikle geceleri rüzgar 30, 35 hatta 40 knot’a kadar çıkıyor. Dalgalar 2-3 metre. Üç yıl önce bırakmak istedim ama büyük bir hayalim vardı: Karasu’ya getirmek. İnat ettim, yamaya yamaya, ekleyerek, telleri toparlayarak yola devam ettim. Daha önce Pasifik’te bir gemiyle çarpışmıştım, büyük hasar görmüştüm. Bu fırtınada da önce tekne su almaya başladı, su pompası da bozulmuş. Geceydi ve ‘Sabah hallederim’ diye düşünüyordum ki birden tel koptu. Ön yelkeni kapatmak istedim, kapatamadım. Rüzgar uçuruyordu tekneyi. Sonra tel kopunca direk dipten oynamaya başladı. Motor da çalışmıyor o an. En sonunda SOS verdim. 2-3 saat sonra helikopter geldi.” şeklinde konuştu.

Sakaryalı seyyahın olay dolu macerası, insanı derin düşüncelere sürüklüyor. Arslanoğlu’nun yaşadığı zorlu deneyimler, cesareti ve kararlılığı herkesi etkilemeye devam ediyor.

Related Posts

İran ve İsrail: Askeri olarak kim daha üstün?

İsrail, 13 Haziran’ın erken saatlerinde İran’da nükleer tesisler dahil onlarca noktaya saldırı düzenlediğini açıkladı. Misilleme sözü veren İran İsrail’e yüzlerce balistik füze fırlattı. Peki İsrail ve İran arasında gerçekleşen hava saldırıları ne anlatıyor, hangi taraf daha üstün?

İsrail nükleer tesisleri vurmuştu: BM’den İran’da radyasyon açıklaması

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Atomik Enerji Ajansı (IAEA), İsrail’in İran’da nükleer tesisler de dahil olmak üzere çeşitli hedeflere gerçekleştirdiği saldırının ardından son duruma ilişkin açıklama yaptı. İçerisinde kontrol edilebilir …

CHP heyeti İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Bir milim geri adım atmayacağız’

CHP heyeti, Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve ilçe belediye başkanlarını ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Biz CHP olarak başımız dik, burada bulunan arkadaşlarımızla onur duyuyoruz. Onların attığı imzaya, her adıma kefiliz. Halk da öyle düşünüyor. Bir milim geri adım atmayacağız, bir milim eğilmeyeceğiz. İktidarın istediği gibi bir muhalefet değil, halkın istediği gibi bir iktidar olacağız” dedi.

Son dakika… İran nükleer müzakereleri durdurdu

Son dakika haberi… İran, pazar günü ABD ile gerçekleşmesi beklenen nükleer müzakerelere katılmayacağını açıkladı.

Altepe’nin metal yorgunluğu Gaziosmanpaşa’da sona erdi

GOP Belediye Meclisi’ndeki seçimleri izleyen AKP’li Recep Altepe 8 yıl önce belediye başkanlığı görevinden alınmıştı.

Bu deprem diğerlerine benzemiyor! 1250 deprem ne anlatıyor? Kütahya’da neler oluyor?

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özburan, son 1.5 ayda Kütahya Simav’da bin 250 sarsıntı meydana geldiğini belirterek, sarsıntıları “deprem fırtınası” olarak tanımladı. Doç. Dr. Özburan ayrıca, “Simav’daki depremlerin jeotermal kökenli olabileceğini düşünüyoruz. Asıl cevabı çalışmalar sonlandırıldıktan sonra verebiliriz” dedi.