PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajları ve Dolandırıcılık Uyarısı

“PTT teslimat hatırlatıcı” veya benzer isimlerle gelen mesajlar, özellikle Türkiye’de, dolandırıcılık amacı taşıyan SMS veya e-posta içerikleri olarak bilinmektedir. Genellikle “ödül kazandınız” ya da “ödeme yapılması gerekiyor”, “kargonuzu teslim almadınız” gibi iddialarla, insanları manipüle ederek kişisel bilgilerini elde etmeyi veya para transfer etmelerini sağlamayı amaçlar. Mesajlarda, bir link veya ödeme talimatı bulunur ve bu yolla mağdurların banka bilgilerini ele geçirme ya da bir ödeme yaptırma girişiminde bulunurlar.

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajı Nedir?

Son dönemde PTT adı kullanılarak gönderilen sahte teslimat hatırlatıcı mesajları yaygınlaşmıştır. Bu dolandırıcı mesajlarda, “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” gibi ifadeler kullanılır ve mesaj içinde zararlı bağlantılar bulunur. Bu linklere tıklanması halinde kişisel ve banka bilgileri ele geçirilmeye çalışılır.

Bu Tarz Mesajların Özellikleri Genellikle Şunlardır:

  1. Ödül Kazandınız İddiası: Ödül kazandığınızı veya çekilişle bir hak kazandığınızı söyler.
  2. Fatura veya Borç İddiası: Sahte borç veya ödeme talimatları gönderirler, ödenmezse işlem yapılacağı tehdidinde bulunurlar.
  3. Link veya Telefon Numarası: Mesajda bir link ya da aramanız gereken bir telefon numarası olur. Bu bağlantılar veya numaralar genellikle sahte sitelere veya dolandırıcılara yönlendirir.

Dolandırıcılıktan Korunmak İçin:

  • Mesajdaki Linke Tıklamayın: Güvenli olmayan linkleri tıklamayın.
  • Kişisel Bilgi Vermeyin: Banka bilgisi, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
  • Kaynağı Araştırın: Şüpheli bir durum varsa, mesajda bahsedilen şirketin resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapın.
  • Mesajı Silin: Şüpheli bir mesaj aldıysanız, güvenlik riski taşımamak adına mesajı silin.

Şüpheli Mesajlarla İlgili Yardım

Böyle bir mesaj alırsanız, durumu BTK, e-Devlet üzerinden veya telefon operatörünüze şikayet edebilirsiniz. Dolandırıcılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve gerektiğinde yetkili birimlere başvurmak önemlidir.

Related Posts

MEB’in beden eğitim dersi hamlesine eğitim sendikalarından tepki: Çocukların gelişimine vurulan bir darbe

Eğitim sendikaları, MEB’in beden eğitimi dersini programdan çıkarmasını “çocukların çok yönlü gelişimine vurulan bir darbe” olarak değerlendirdi.

Aydın’daki Magnesia Antik Kenti’nin kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı

Aydın’daki Magnesia Antik Kenti’nin kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

Topkapı Sarayı bayramda açık mı, kapalı mı, kaçta açılıyor ve kapanıyor? Topkapı Sarayı giriş saati 2025

Topkapı Sarayı bayramda açık olup olmadığı ile merak ediliyor. Kurban Bayramı’nda Topkapı Sarayı’nın açık olup olmadığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Her gün çok ziyaretçiyi karşılayan müze ve sarayların bayramda giriş çıkış saatleri sorgulanıyor. İstanbul’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Topkapı Sarayı. Peki Topkapı Sarayı bayramda açık mı, kapalı mı? İşte 2025 ziyaret saatleri ve günleri

YKS sınav giriş yerleri belgesi 2025 || Üniversite sınav giriş belgesi yayınlandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS sınav yerleri 2025 oturumuna kısa bir süre kala merak ediliyor. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecan dorukta. Milyonlarca üniversite adayı, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek TYT, AYT ve YDT oturumları için sınav giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlanıyor. Üniversite sınav giriş belgesi ile adaylar hangi okulda sınava gireceklerini öğrenecek. Adayların sınav giriş belgelerini oturum öncesinde ve içerisinde yanında bulundurmaları gerekiyor. Peki, YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Üniversite sınav yerleri belli oldu mu? İşte ÖSYM AİS YKS sınav giriş yerleri öğrenme ekranı 2025!

Para hesabı nasıl kapatılır? Papara’da hesabı olanlar ne yapacak? Merkez Bankası’ndan Papara açıklaması!

Papara Elektronik Para AŞ’ye “yasa dışı bahis” suçunun işlenmesini kolaylaştırdığı iddiasıyla aralarında şirketin sahibi Ahmed Faruk Karslı’nın da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt lideri ve örgüt üyelerine ait 8 şirkete TMSF’nin kayyum ataması yaparken, hesaplarının güvenliğinden endişe eden kullanıcılar da Paralar nasıl çekilecek? ve Papara hesabı nasıl kapatılır? sorularına yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili ise Merkez Bankası’ndan son dakika açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “6493 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında, ödeme hizmeti kullanıcılarının ödeme ve elektronik para kuruluşlarındaki fonları bankalar nezdindeki koruma hesaplarında güvence altındadır” ifadeleri yer aldı. Peki, Papara’da hesabı olanlar ne yapacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.