Sosyal Medya Fenomenlerine Kara Para ve Vergi Avına Özgür Demirtaş da Katıldı

Dilan ve Engin Polat’ın sosyal medya üzerinden kazandıklarıyla oluşturduklarını söyledikleri ticari imparatorluk şu an hapiste bulunuyor. Henüz cezası kesinleşmeyen Polat çifti ve ailelerinin büyük çoğunluğu yargı aşamasında olan kara para aklamayla suçlanıyor. Haliyle gözler diğer sosyal medya fenomenlerine çevriliyor. Özgür Demirtaş da daha önce Dilan Polat’ın harcamaları üzerinden yaptığı vergi hesaplamasını son günlerde dikkat çeken Şulemsi ve eşine çevirdi.

Dilan Polat, vatandaşın gözünde sosyal medya fenomeni olurken, kazanılan paraların boyutu şaşaanın sınırlarını açınca sorgulandı ve olay resmi kurumlara intikal etti. Böylelikle başlayan sorgular şu an demir parmaklıklar ardından sürüyor.

Bu da diğer fenomenlerin dikkat çekmesine neden oldu.

Yaşadıkları değişimle Tayyargiller gibi dikkat çeken bir aile daha vardı: Şulemsi ve eşi. Kısa sürede ve genç yaşta kazanılan paralar dikkat çekiyordu. Olayın boyutu sadece sosyal medyaysa dahi bunun vergisi veriliyor muydu?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, daha önce Dilan Polat’ın da günlük harcama miktarından hesapladığı vergiyi bu ailenin varlığı üzerinden de yaptı.

Aileye dair bu paylaşım üzerinden giden Özgür Demirtaş, sonrasında paylaşımını silse de milyonlarca görüntüleme ve binlere yorumdan hızlı davranamamıştı.

İşte Özgür Demirtaş’ın paylaşımına yapılan yorumlardan bazıları bu şekilde olurken, belki de silinmesinin sebebi matematiksel bir hataydı.

Özgür Demirtaş’a gelen yorumların çoğunluğu ise matematikten ziyade,

Vergi avına çıkmış gibi hissettiriyordu.

Sosyal medya fenomenlerinin Dilan ve Engin Polat çiftinin ardından mercek altına alınması,

Şimdilik yine sosyal medyada gerçekleşirken,

Mal varlıklarına ve “göze soktukları” yaşam şekillerine bakınca,

Belki de öncelikle vergi müfettişlerinin işi olması gerekiyor.

Ülkede milyonlarca kişi maaşını alırken, vergisini peşin ödemiş olduğundan son yıllarda enflasyonla ve değişmeyen vergi dilimleriyle daha çok vergi ödediğinden bu isyanda haklı da oluyor. Siz ne dersiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir