YAYFED: Yayıncılık sektörü 2024’te büyüdü, 413 milyon kitap üretildi

Türkiye Yayıncılık Sektörü 2024’te %3,38 Büyüdü!

Türkiye yayıncılık sektörü, 2024 yılında toplam 413 milyon 860 bin 263 kitap üreterek istikrarlı büyümesini sürdürdü. Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) verilerine göre, sektörde iki yıl üst üste büyüme kaydedildi ve 2023’e kıyasla kitap üretimi %3,38 artış gösterdi.

2022’de yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 380 milyona gerileyen, ancak 2023’te toparlanma sürecine giren yayıncılık sektörü, 2024’te büyüme trendini başarılı bir şekilde sürdürdü.

Eğitim yayınları ilk sırada!

2024’te üretilen kitapların %46,5’i eğitim yayınlarından oluşurken, %15’i çocuk kitapları, %13,6’sı yetişkin kurgu edebiyatı ve %8,8’i inanç yayınlarıydı. Akademik yayınlar %2,5, gençlik kitapları ise %1 oranında üretildi. Özellikle çocuk kitapları kategorisi, kurgu edebiyat ve erken öğrenme kitaplarıyla dikkat çekti.

Üretim süreçlerinin daha şeffaf ve düzenli hale getirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, yayımcılık sektöründe 2025’e doğru devam edecek bir yükseliş beklentisine de işaret edildi. (AA)


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Yıllık enflasyon ENAG’a göre 83,40, TÜİK’e göre 44,38 oldu

TIKLAYIN – Memur maaşı ve emekli aylığı zammı belli oldu

TIKLAYIN – Kıdem tazminatı tavanı belli oldu

Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti: İşte değişen ödemeler

TIKLAYIN – Ahmet Türk: Bahçeli’nin tutumunu görünce insan şok oluyor, samimi olduğunu da insan fark ediyor

TIKLAYIN – DEM Parti’nin “İmralı” gündemli siyasi parti ziyaretleri sürüyor, takvim belli oldu

 

Related Posts

MEB’in beden eğitim dersi hamlesine eğitim sendikalarından tepki: Çocukların gelişimine vurulan bir darbe

Eğitim sendikaları, MEB’in beden eğitimi dersini programdan çıkarmasını “çocukların çok yönlü gelişimine vurulan bir darbe” olarak değerlendirdi.

Aydın’daki Magnesia Antik Kenti’nin kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı

Aydın’daki Magnesia Antik Kenti’nin kazılarında yeni bulgulara ulaşıldı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı paylaştı: İşte, Kadir İnanır’ın son hali!

Topkapı Sarayı bayramda açık mı, kapalı mı, kaçta açılıyor ve kapanıyor? Topkapı Sarayı giriş saati 2025

Topkapı Sarayı bayramda açık olup olmadığı ile merak ediliyor. Kurban Bayramı’nda Topkapı Sarayı’nın açık olup olmadığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Her gün çok ziyaretçiyi karşılayan müze ve sarayların bayramda giriş çıkış saatleri sorgulanıyor. İstanbul’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Topkapı Sarayı. Peki Topkapı Sarayı bayramda açık mı, kapalı mı? İşte 2025 ziyaret saatleri ve günleri

YKS sınav giriş yerleri belgesi 2025 || Üniversite sınav giriş belgesi yayınlandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS sınav yerleri 2025 oturumuna kısa bir süre kala merak ediliyor. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecan dorukta. Milyonlarca üniversite adayı, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek TYT, AYT ve YDT oturumları için sınav giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlanıyor. Üniversite sınav giriş belgesi ile adaylar hangi okulda sınava gireceklerini öğrenecek. Adayların sınav giriş belgelerini oturum öncesinde ve içerisinde yanında bulundurmaları gerekiyor. Peki, YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Üniversite sınav yerleri belli oldu mu? İşte ÖSYM AİS YKS sınav giriş yerleri öğrenme ekranı 2025!

Para hesabı nasıl kapatılır? Papara’da hesabı olanlar ne yapacak? Merkez Bankası’ndan Papara açıklaması!

Papara Elektronik Para AŞ’ye “yasa dışı bahis” suçunun işlenmesini kolaylaştırdığı iddiasıyla aralarında şirketin sahibi Ahmed Faruk Karslı’nın da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt lideri ve örgüt üyelerine ait 8 şirkete TMSF’nin kayyum ataması yaparken, hesaplarının güvenliğinden endişe eden kullanıcılar da Paralar nasıl çekilecek? ve Papara hesabı nasıl kapatılır? sorularına yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili ise Merkez Bankası’ndan son dakika açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “6493 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında, ödeme hizmeti kullanıcılarının ödeme ve elektronik para kuruluşlarındaki fonları bankalar nezdindeki koruma hesaplarında güvence altındadır” ifadeleri yer aldı. Peki, Papara’da hesabı olanlar ne yapacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.